Was de kip en de bouten en dep ze droog.
Verdeel ze in 12-16 porties, kruid ze met peper, zout en de
Provençaalse kruiden en bak ze in de hete olijfolie
mooi bruin.
Schep ze uit de pan en houd ze apart.
Laat de inktvis eventueel ontdooien, maak hem schoon en snijd
hem in ringen.
Ga na of de mosselen gesloten zijn, verwijder de open
exemplaren en was de rest.
Hak de ui grof, maak de paprika's schoon en snijd ze in
reepjes.
Fruit beide glazig in de olie waarin de kip is
aangebraden.
Dompel de tomaten 10 tellen in kokend water, pel ze, verwijder
de zaadjes en hak het vruchtvlees grof.
Voeg ze bij de paprika's en laat alles lichtjes stoven.
Snijd de worstjes in plakjes en voeg ze toe.
Doe de groenten in een grote paellapan of in een
braadslee.
Verhit in een andere pan 2 eetlepels olijfolie en bak de rijst
met de knoflook uit de knijper glazig.
Roer de saffraan erdoor en leng aan met de
instantbouillon.
Laat de rijst 5 minuten koken en voeg hem dan bij de
groenten.
Leg de stukken kip, de diepzeegarnalen, scampistaarten,
calamares, mosselen en korhaantjes op de rijst en bestrooi
alles met de nog bevroren erwtjes.
Breng op smaak met zout en laat de schotel in een op 200°C
voorverwarmde oven nog 25-30 minuten stoven.
Dien op met stokbrood en Spaanse rode wijn.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |